Reklama:
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dom mediowy KAtowice?
urgoton Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 11
Reputacja: 0
dom mediowy KAtowice?
Niedługo pracuję w znanym portalu www. Przeszedłem drogę od najgorszego stanowiska, lecz mimo to nie poznałem wszystkich zagadnień związanych z tą pracą. Ostatnimi czasy nurtuje mnie hasło jakim jest dom mediowy Katowice. Możliwe musiałbym spytać o pomoc pracowników, lecz wyjątkowo mi głupio to robić. Pójdę na skróty i zapytam o to was, możliwe że ktoś z forumowiczów wie coś w tej kwestii i zechce się tym ze mną podzielić?

Wyszło szydło z worka.
03-03-2016 05:22 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
hecariam Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 33
RE: dom mediowy KAtowice?
Dom mediowy to firma marketingowa, której zadanie to planowanie jak również zakup kampanii reklamowych które przeprowadzane są w mediach masowych. Dom mediowy to twór pochodzący z agencji reklamowych, które na początku same planowały i kupowały kampanie reklamowe. Wzrastający rynek reklamowy wymógł jednak powoływanie do życia w ramach agencji zajmujących się reklamą działów mediowych.

W zdrowym ciele zdrowy duch
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2016 11:59 PM przez hecariam.)
03-03-2016 05:22 AM
TwojaAnnie Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 49
Z mojej strony także trochę wiedzy. Nieustanny imponujący rozwój rynku reklam spowodował wyodrębnienie się działów mediowych jako odrębnych przedsiębiorstw – takich jak właśnie dom mediowy. Proces ten, poza zwiększenia się specjalizacji każdego domu mediowego wpłynął również możność proponowania usług przez każdy dom mediowy nie jedynie osobom korzystającym z usług danych agencji reklamy, ale oprócz tego innym przedsiębiorstwom na rynku.

---______--- It's time, don't you think? ---______---
03-03-2016 05:23 AM
Karmazyn Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 3
Podstawowe cele domu mediowego to: opracowywanie a także zakup mediów; negocjacje kwot z dostarczycielami przestrzeni i czasu na reklamy, a również dostarczenie firmom korzystającym ze swoich usług odpowiednich badań mediowych. Obecnie w Polsce zdecydowana większość obrotów na rynku reklamowym dzieje się z udziałem jakiegoś domu mediowego. Domy mediowe gwarantują kompleksowy zakup mediów oraz planowanie mediów ATL (prasa, radio, telewizja, internet, outdoor), oraz dostęp do nośników niestandardowych, które stanowią wspaniałe rozwiązanie dla kampanii marketingowych o oryginalnym charakterze. Dobry zakup mediów przeprowadzony w oparciu o profesjonalną interpretację oczekiwań klienta daje takie efekty: zagwarantowanie dotarcia reklamy do precyzyjnie określonej grupy odbiorców; optymalizację cech kampanii; zmniejszenie kosztów dotarcia i wiele innych.

Starość nie radość, młodość nie wieczność.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-15-2016 07:28 PM przez Karmazyn.)
03-03-2016 05:24 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości